Ανακοίνωση

2018-06-02

Προς Συνταξιούχους ΝΑΤ

Αξιότιμα μέλη του Συλλόγου,

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολύ άδικες και σημαντικές περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες κρίνονται εκτός από άδικες και αντισυνταγματικές. Η σύνταξη όπως και ο μισθός, είναι η περιουσία μας την οποία το Σύνταγμα προστατεύει. Ειδικά στο δικό μας ταμείο το ΝΑΤ δε θα έπρεπε να είχαν εφαρμοσθεί καθόλου μνημονιακές περικοπές.

Ιδιαίτερα οι περικοπές με βάση τα ηλικιακά κριτήρια (Ν. 4024/11 και Ν.4051/12) καθώς και οι περικοπές του Ν. 4093/12 και η Εισφορά Αλληλεγγύης, είναι ορισμένες από τις περικοπές που έχουν γίνει σε όλους μας και έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να διεκδικηθούν μόνο με νομικές διαδικασίες. Μετά από ενδελεχή έρευνα είναι ξεκάθαρο ότι στις δράσεις μας θα πρέπει να προστεθεί και η νομική διεκδίκηση των κρατήσεων που μας γίνονται. Γιατί για όλες τις περικοπές που μας έχουν γίνει, ο μοναδικός δρόμος τελέσφορος διεκδίκησης και εν τέλει επιστροφής τους, είναι η ατομική προσφυγή.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι δεν είναι αποτελεσματικό να περιμένουμε κάποιο νόμο να διορθώσει την αδικία, καθώς εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η μόνη ασφαλής οδός για επιστροφή χρημάτων από αντισυνταγματικούς νόμους είναι η προσωπική διεκδίκηση.

H BCLA - Δικηγορική Εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με τα περισσότερα σωματεία ΝΑΤ σε όλη την Ελλάδα και ήδη συνάδελφοι μας έχουν καταθέσει και καταθέτουν καθημερινά προσφυγές στην εν λόγω εταιρία περιμένοντας τη δική τους δικαίωση. Η BCLA - Δικηγορική Εταιρεία έχει ως στόχο της να παρέχει λύσεις στις αδικίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο φορολογούμενος πολίτης που επιθυμεί να ορθώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του απέναντι σε ρυθμίσεις και αποφάσεις που τον ζημιώνουν μέρα με την ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο καθένας από εμάς μπορεί να διεκδικήσει αναδρομικά 3ετίας .Συγκεκριμμένα κρατήσεις που του έχουν γίνει με αντισυνταγματικό τρόπο, καταθέτοντας ατομικό φάκελο και συμμετέχοντας σε ονομαστική αγωγή με ομοδικία για να επαναφέρουμε τη σύνταξη μας. Η συμμετοχή του καθενός στα αρχικά παράβολα μετά την έκπτωση που μας δίδεται 20% είναι ανά νόμο η εξής:

Ν.4093/12 56.00€+ΦΠΑ (69,44€)

Ν.3865/10 56.00€+ΦΠΑ (69.44€)

N.4024/11-4051/12 80.00€+ΦΠΑ (99.20€)

ΝΑΤ 7% 64.00€+ΦΠΑ (79.36€)

Ν.4387/16 80.00€+ΦΠΑ (99.20€)

Η αμοιβή των δικηγόρων για όλες τις παραπάνω νομοθεσίες θα είναι 4% επί της οποτεδήποτε εισπραχθησομένης αποζημιώσεως . Μας έχει γίνει και εκεί η σχετική έκπτωση 20%.

Τα έγγραφα που χρειάζεται να αποστέλλετε στην BCLA - Δικηγορική Εταιρεία, υπόψη της Κας ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΗ ΣΟΦΙΑΣ, Συμβούλου Υποστήριξης ταχυδρομικώς στη διεύθυνση ΛΕΩΦ.ΣΥΓΓΡΟΥ 262 ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τ.Κ. 17672 ή με e-mail στο support2@bcla.gr είναι τα εξής:

Απόφαση συνταξιοδότησης κύριας σύνταξης και ΚΕΑΝ καθώς και ένα πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε και από τα ΚΕΠ .

Η ίδια θα σας ενημερώνει ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνικά για τις δικές σας περικοπές και τα ποσά διεκδικήσεως και

Κατόπιν συνεννοήσεως θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις και εργολαβικά προς συμπλήρωση και υπογραφή .

Τα διαχειριστικά έξοδα για την οργάνωση των δράσεων ανά νόμο κατατίθενται στην τράπεζα Πειραιώς Αρ. Λογαριασμού IBAN: GR0301710160006016139532461, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Δ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Στην αιτιολογία βάζετε ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 129258-Το Ονοματεπώνυμο σας & Το τηλέφωνο σας.

Μπορείτε να καλείτε καθημερινά την Κα Καραμπουρνή Σοφία, στα τηλέφωνα 211-0121395 μεταξύ 09.30 - 17.30 και 6984996534 για να σας επιλύει τις απορίες που έχετε.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος & ΤΟ Δ.Σ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Συλλόγου (πρωινές Ώρες) ή να καλείτε καθημερινά τον Πρόεδρο Τσαούση Γιώργο Τηλ. 6977286976 και Γ.Γ. Τηνιακό Γιώργο στα τηλέφωνο, 6974880860